Logo
 

BØKER: MEIR INFO


Kunstdetektivene: Skrik-mysteriet
(spill for heile familien)
2005 Aschehoug

UTDRAG: Oslo, august 2004: Verden er rystet av nyheten om at "Skrik" er ranet fra Munch-museet. Erkeskurken Svartvik flykter mot Blackland og sikkerheten. Men kunstdetektivene er på sporet. Jakten kan starte.

HANDLING: Maleriet Skrik er stjålrt fra Munch-museet. En spiller er skurk og de andre kunstdetektiver. Jakten går gjennom mange museer over hele verden. Skurken klarer seg hvis han kommer til Blackland, et mystisk forbryterparadis ... detektivenes oppgave er å hindre ham i dette. Spillet inneholder kort med 36 kunstverk, og alle disse kan stjeles og tas tilbake underveis. Skurken må gi fra seg kunstverk dersom han fanges, men har ikke tapt før han bare har Skrik igjen. Skurken kan også beskytte seg med giftige slanger!

KRITIKK:
Et spennende, engasjerende og til dels nyskapende spill ... En personlig favoritt ... Spillet er en av de bedre barnespillene jeg har spilt på en stund ... Fine illustrasjoner og bra spenn på kunstverkene ... God timing av lansering som fikk mye oppmerksomhet. Men spillet står på egne ben og er ett av de bedre barnespillene!
Utdrag av sitat frå panelet som testa spelet, BRETTSPILLGUIDEN.NO
BSG-SCORE: 74/100 poeng.

FORFATTAREN SJØLV SIN KOMMENTAR: Eg ville på den reine gøy-frekvensen laga eit spel som skulle vera raskt og enkelt å spela for barn og småbarnsforeldre. Og eg ville presentera 37 kjente kunstverk. Tapet av Skrik var så stort at vi tenkte at folket skulle få vera med på å få det tilbake, i alle fall på brettet. Aschehoug sin spelavdeling utvikla spillmekanikk og regler. Spelet blei lansert på Munch-museet, og fekk enormt med media. Byrådet i Oslo vart plutseleg redd for negativ publisitet, og stoppa salet av spelet på Munch-museet. Eg vart litt sveitt av det, men fekk igjen eit bevis på at Edvard Munch er vår største bildekunstnar.